dilluns, 28 de febrer del 2011

MySpace: És un lloc web d'interacció social format per perfils personals d'usuaris que inclou xarxes d'amics, grups, blogs, fotos, vídeos i música, a més d'una xarxa interna de missatgeria que permet comunicar uns usuaris amb uns altres i un cercador intern. Es tracta, per tant, d'un portal que permet posar en contacte gent d'arreu del món a través d'internet i així compartir interessos. 
L'ús que més ha donat a conèixer MySpace és el musical. Molts músics fan servir aquesta comunitat per donar a conèixer els seus treballs. En un principi es tractava d'artistes desconeguts o d'aficionats, però els darrers anys ha augmentat significativament el nombre d'artistes professionals, i fins i tot de discogràfiques, que fan servir aquest portal com a canal de comunicació amb el públic potencial.



Second Life: És món virtual en 3D que permet a l'usuari (el "resident" o "avatar") viure una mena de vida paral·lela o de "segona vida". La major part d'aquest món virtual és creat pels propis residents. No es tracta d'un joc sinó d'un espai d'intercanvis (eventualment de joc, si els usuaris ho desitgen) que pretén ser tan variat com la vida real. És un fòrum internet on s'expressen els compromisos socials i polítics de manera lliure i internacional; hi són esdeveniments corrents els debats, exposicions, conferències, formacions, reclutaments, concerts, matrimonis, etc. L'univers té igualment el seu "sistema econòmic": els residents poden crear i vendre coses (roba, cases...) i els intercanvis es fan en dòlars Linden, una moneda virtual que pot ser canviada contra de la moneda real.



Facebook: És una xarxa social llançada el 2004 i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc. La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses; és obert per a tothom qui tingui més de 13 anys, i només cal una adreça de correu electrònic vàlida per registrar-s'hi.
La xarxa social pot ser usada per a l'assetjament escolar online (ciberbullying) a través de la divulgació de fotos no desitjades, missatges o grups amenaçants o burletes i la creació de comptes falsos per extreure informació o assetjar menors d'edat. Igualment aquests comptes poden ser creats per adults amb fins d'assetjament sexual, per la qual cosa diverses associacions han demanat un control dels moviments dels menors d'edat a la xarxa. Facebook està entre les pàgines restringides de molts centres educatius per aquest motiu i per la quantitat de temps que passen en ella els estudiants.


Orkut: És una xarxa social (comunitat virtual) promoguda per Google des de gener del 2004. La xarxa està dissenyada per a permetre als seus integrants mantenir les seves relacions existents i fer nous amics, contactes comercials o relacions més íntimes.
És possible crear i mantenir comunitats, que agrupen persones d'acord als seus gustos i interessos, en diferents categories, entre les quals es conten: activitats, negocis, jocs, música, mascotes, religió, escoles, menjars, preferències sexuals, i algunes més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada