dimarts, 11 de gener del 2011

Què és internet?

internet neix el 1969 com un exeperiment del Govern nord-americà per crear una xarxa de comunicació entre ordinadors i que aquesta funcion´s encara que una part estigués fora de servei.
Hi ha xarxes públiques i privades; loscals, regionals i internalcionals; institucionals, educatives, universitàries, dedicades a la recerca, a l'entreteniment, etètera.
Tipus de navegadors: 
INTERNET EXPLORER: Windows internet explorer conegut comunament com IE, és un navegador Web desenvolupat per Microsoft
per al sistema operatiu Microsft Windows des de 1995. Has estat el navegador web més utilizat des de 1999, amb un pic màxim de quota d'utilització del 95% durant el 2002 i 2003 en les seves versions 5i 6.
CARACTERÍSTIQUES: Internet Explorer ha estat dissenyat per a una àmplia gamma de pàgins web i per proporcionar determinades funcions dins dels sistemes operatius, incloent Windows Update. Durant l'apageu de la guerra de navegadors.
CACHÉ: Internet Explorer guarda arxius temporals d'internet per a permetre un accés més ràpid a pàgines visitades anteriorment.

MOZILA FIREFOX: Mozilla Firefox és un navegador web lliure descendent de Mozilla Application Suite desenvolupat per la Corporació Mozilla, la fundació Mozilla i un gran nombre de voluntarios externos. Firefox és un navegador multiplataforma i està disponible es diverses versions X, GNU/LINUX i alguns sistemes basats en Unix.6 seu codi font és programari lliure destribuït sota triple llicència GPL/LGPL/MPL.7..
CARACTERÍSTIQUES: Són navegació per pestanyes, cerca incremental a través de la barra de cerca, adreces d'interès dinàmiques, un assitent de baixades integrat i un sistema de cerca. Els usuaris poden personalitzar-se extensions, temes i amb opcions avançades que no estan incloses al menú d'opcions, i són només accesibles des de la pàgina abount:config. Els desevolupadors del Firefox aspiraven a produir un navegador "noms per navegar per la web"
SEGURETAT: El firefox utiliza SSL/TLS per a protegir les comunicacions amb els servidors web utilitzant una forta criptologia quan utilitzen el protocol HTTPS.

 OPERA: Opera és u  navegador d'internet desenvolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuitament, havent estat anteriorment de pagament i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment
Nintendo DS & Wii: Opera ha confirmat que está desenvolupant un navegador d'internet exclusivament per a la consola de videojocs de nintendo Wii i la consola portàtil Nintendo DS. El Navegador d'Opera de DS es va publicar al Japó el 24 de juliol, de 2006, i Opera ha anunciat amb un cartutx de Nintendo DS, i un cartutx de GBA per a memòria extra. La primera pantalla s'utilitza per visualitzar les págines web, mentres que la pantalla inferior visualitza una vista sencera de la pàgina, i un teclat. El navegador Nintendo DS suport Flash,  PDF, àudio o vídeo. també s'esmentava que el navegador es carrega en una "qüestió de segons".
El navagador Wii és similar a programari que s'executa en un PC i profita l'innovador comandament del Wii.